Ploučnice

03.06.2016 16:00

V pátek 3.6. jedeme na Ploučnici, sraz v 16:00 na parkovišti u Jiné Kávy a knihovny kasárnách Beroun. Ploučnice je úzká, pomalu tekoucí a neustále se klikatící řeka, kde není nouze o vrbičky a stromy popadané přes vodu.

Vyrazíme autobusem do Novin pod Ralskem, kde bychom si chtěli ještě v pátek projet Průrvou Ploučnice, což je skalní soutěska asi 100 m dlouhá zakončená tunelem v pískovcové skále a nízkým skokem do rybníka (takže vodácké oblečení zabalte někam nahoru, aby bylo při ruce...)

Nocovat budeme na vodáckém tábořišti Boreček https://www.meandry.cz/taboriste-borecek/. V sobotu bychom vyrazili rovnou po vodě do Heřmaniček (19 km, 8 hod. plavby). Autobus nás odveze zpět na tábořiště, kde přenocujeme a ráno, jakmile si zabalíme opět do Heřmaniček, odkud budeme pokračovat v plavbě do České Lípy (11 km, 4,5 hod. plavby). Návrat do kasáren očekáváme v neděli 5.6. kolem 18 hodiny.

Bobři mají akci hrazenou z oddílového rozpočtu a jedou zdarma. Ubytování ve vlastním stanu. 

Jídlo a pití si vezměte svoje. Nezapomeňte vodácké obutí a oblečení, spacák a stan.

Svoji účast hlaste nejlépe do 20.5. Ptákovi, Custerovi nebo Pepřákovi.

Členové oddílu mladší 12 let se mohou přihlásit pouze po předchozí domluvě s Pepřákem, tak aby byl dostatek zadáků pro každého háčka.